Skip to main content

Matkailuautoilijoiden jäsenlehti painetaan avaimet käteen -mallilla

By 10.11.202123 marraskuun, 2021Asiakastarinat

I-print auttaa kokonaisvaltaisella painopalvelulla SF Caravan Matkailuautoilijat ry:tä toteuttamaan karavaanareita kiinnostavaa jäsenlehteä.

SF Caravan Matkailuautoilijat on valtakunnallisen SF Caravan ry:n alaosasto, johon kuuluu karavaanareita ympäri Suomen. SF Caravan Matkailuautoilijat tarjoaa parituhatpäiselle jäsenistölleen mm. edunvalvontaa, tiedonvälitystä ja erilaisia tapahtumia.

Yksi tärkeimmistä kanavista yhdistyksen jäsentiedotuksessa on neljästi vuodessa ilmestyvä MA-Sanomat, joka toimitetaan kaikille jäsenille. Jäsenlehdellä on ollut tärkeä rooli yhdistyksen toiminnan alusta asti.

”Oma lehti mahdollistaa tiedonvälityksen jäsenille ja myös suorat kontaktit mainostajiin, kuten matkailuautomyyjiin ja maahantuojiin. Jäsenlehti on myös kehittyvän yhdistyksen merkki”, kertoo MA-Sanomien päätoimittaja Jorma Lehtinen.

I-print on jo pitkään vastannut MA-Sanomien painamisesta ja postituksesta. Lehtinen korostaakin I-printin merkitystä lehden toteuttamisessa.

”Se, että saamme I-printiltä niin hyvin avaimet käteen -palvelua, on tällaiselle yhdistystoimijalle ratkaisevan tärkeää. Sen lisäksi, että I-printillä hoidetaan lehden painatus ja saamme taittovaiheessa monenlaista apua, vastaavat he myös postituksesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä – mikä olisi meidän aivan mahdotonta itse hoitaa.

Lehden uudistamisessa palvelun laatu punnitaan

Kun Lehtinen aloitti MA-Sanomien päätoimittajana alkuvuodesta 2021, hänen tavoitteenaan oli uudistaa lehti kauttaaltaan. Muun muassa lehden ulkoasu ja taitto saivat luvan mennä uusiksi. Vaikka Lehtisellä itsellään onkin kokemusta taittotyöstä, oli I-printin kokonaisvaltaisesta palvelusta tässä kohtaa suuri hyöty.

”Minulla oli paljon kysymyksiä lehden taittoon, taitto-ohjelman käyttöön, kuvien laatuun ja resoluutioon, osoitteiston toimittamiseen sekä muihin painoteknisiin asioihin liittyen. I-printin väeltä sain aina vastauksen ja apua. En olisi edes osannut odottaa näin hyvää palvelua”, Lehtinen kiittelee.

Uudistuksen yhteydessä MA-Sanomista alettiin painetun lehden lisäksi tehdä myös digiversiota Taiqa Publisherin kautta. I-print auttoi palvelun käyttöönotossa ja varmisti mm. sen, että sähköisen version mainokset ovat klikattavia eli lukija pääsee niitä klikkaamalla suoraan mainostajan sivustolle.

”Usein kynnyskysymys eri toimijoiden kanssa on siinä, että osataanko palvella oikeasti vai jääkö se vain puheen tasolla. I-printin kanssa toimiessani en ole törmännyt yhteenkään asiaan mihin ei olisi löytynyt palvelua. Ja aina olen saanut kiinni sen henkilön, jonka apua olen kaivannutkin”, Lehtinen päättää.